i&L.jpg
 
 

I&L Entertainment bestaat uit zakelijk directeur Ilse van den heuvel en creatief directeur Leon van Uden. Sinds 2012 produceren en ontwikkelen we oorspronkelijke theaterproducties voor de hele familie.

 

Het publiek en de theaters konden voor het eerst kennis maken met I&L Entertainment tijdens de tour van de populaire musical 'Arthur en de strijd om Camelot'. Ruud van Overdijk (Op zoek naar Zorro, Rent, Hair) speelde de hoofdrol. Deze eigen bewerking met muziek van onze vaste componist Bas van den Heuvel (Glennis Grace, Christmas Show, Carlo's TV cafe) was 2 jaar te zien door heel Nederland en kreeg een musicalworld-award nominatie in de categorie 'beste familievoorstelling'. De titelsong 'Ik wil avontuur', gezongen door Ralf Mackenbach, heeft 7 maanden in de Kids top 20 gestaan. De musical was tevens te zien met een volledig Vlaamse cast in o.a Gent. (geproduceerd door onze vrienden van Event-Team)

De volgende held die aan mocht treden was Robin Hood in 'Robin Hood en het verdwenen goud' (Wederom genomineerd als beste familiemusical). We creëerden een volledig nieuw verhaal met opnieuw een hitgevoelige score. Ralf Mackenbach zong samen met Rachel Traets het lied 'Nu is het tijd voor kerst' en stond wederom maanden in de Kids top 20. De voorstelling was twee jaar te zien in de Nederlandse theaters.

In 2016 besloten we het aantal voorstellingen per seizoen op te schroeven. Met Marleen van der Loo maakten we haar jubileumconcert. Samen met o.a. Tony Neef, Jeroen Phaff en Anne Mie Gils zong ze de bekendste en mooiste nummers uit haar carrière. In datzelfde jaar hebben we een avonturenkomedie gemaakt voor de openluchttheaters: Het Grote Piratenavontuur. In het najaar van 2017 stonden er twee nieuwe grote producties in de startblokken. 'Toms Magische Speelgoedwinkel' en 'Zomer Zonder Vrouw'. De eerste een groots avonturenverhaal over superhelden en de tweede een tragikomedie over twee mannen die moeten 'dealen' met het overlijden van hun vrouw. In 'Toms Magische Speelgoedwinkel' speelden o.a. Jeroen Phaff, Marleen van der Loo en Bartho Braat. Bartho maakte ook zijn opwachting in 'Zomer Zonder Vrouw' naast Ernst Daniel Smid'.

Beide producties bleken een schot in de roos en op dit moment ontwikkelen we daarom de muzikale komedie 'Liften' met drie vakvrouwen in de hoofdrol. Mariska van Kolck, Marleen van der Loo en Joke de Kruijf komen vast te zitten in een lift van een schoonheidsresort en wachtend op hun redding zal hun leven voorgoed veranderen. Naast 'Liften' zal 'Toms Magische Speelgoedwinkel' opnieuw te zien zijn tijdens een reprise-tour..

Tot slot zal vanaf oktober 2018 ook Nederlands bekendste meester Pattisier en meester Boulanger 'Robèrt van Beckhoven' te zien zijn in het theater. Wij co-produceren zijn allereerste theatershow. Een ware belevenis voor iedereen die van (h)eerlijk eten houdt.

Ons doel is om nieuwe voorstellingen te maken die het publiek meenemen naar een andere wereld. Er gaat niets boven live-entertainment en dat weten we. Daarom zorgen we voor een ultieme en betaalbare beleving die we maken uit liefde voor ons publiek en liefde voor onszelf. Want wij geloven dat als je voorstellingen creëert vanuit je hart dat je het publiek weet te ontroeren en verrassen.

 Voorstellingen maak je nooit alleen. Er zijn de afgelopen jaren talloze bedrijven, acteurs, theaters en vrijwilligers geweest die ons hebben geholpen I&L Entertainment op te bouwen. Mensen die in ons geloven. DANK JE WEL!!