Selectie Liften-101.jpg

 Verhaal

Drie dames komen vast te zitten in de lift van een schoonheidskliniek. De beroemde zangeres Veronique (Mariska van Kolck), verpleegster Saskia (Joke de Kruijf) en stewardess Karlijn (Marleen van der Loo). Het zijn volstrekt onbekenden van elkaar maar wachten op hun ‘redding’ blijkt dat ze meer gemeen hebben dan gedacht. Het zijn scherpe onderwerpen die worden besproken, sappige gossip, de herkenbare (soms gênante) situaties, gevolgd door rake confrontaties die met veel humor uitmonden in oprechte gesprekken: een mooie mengeling van het leven en een ode aan de schoonheid van de vrouw. De hachelijke situatie verandert in een avond die hun leven voorgoed zal veranderen.

Met nieuwe muziek van Bas van den Heuvel zorgen de dames voor een weergaloze voorstelling. Een lach en een traan liggen dicht bij elkaar in deze voorstelling van I&L Entertainment.

Speelduur: 100 minuten

Genre: Komedie, drama, muziek 

Promoafbeelding Liften_zonderlogo.jpg

MEDIA

Selectie+Liften-011.jpg

AGENDA

Scroll voor meer speeldata

Marleen_los.png
WHAT HAPPENS IN DE LIFT, STAYS IN DE LIFT”
— Karlijn
 

cast

 
IMG_0486.JPG

KARLIJN: MARLEEN VAN DER LOO

Marleen studeerde jazz-theater en show/musical aan de Hogeschool voor de kunsten te Amsterdam.

In het theater was Marleen onder andere te zien als Sarah in de originele productie van Tanz der Vampire, Mistress in Evita, Chaperonne in Cyrano, Elisabeth in Elisabeth, Amneris in Aida, Anna & Milady in 3 musketiers, Irene in Hello Dolly, Donna in Mamma Mia, Gumby in Cats, Suus & Tante Jans in Ciske de Rat, Vi in Footloose, Willemien in 1953 de musical, Roos in Een leven zonder jou, Koster in Kruimeltje, Moeder in Ben X, Teresita in Muerto!, Rose in Aspects of love, Moeder in Love story, Ylva in Wickie de Viking, Hera in Toms Magische Speelgoedwinkel en Hannah in Chaplin the musical. Tevens was ze te zien in Musicals gone mad, Jeans, On the air en Nine. In 2017 vierde ze haar 25-jarig jubileum met een eigen concert.

Op televisie heeft ze (gast)rollen mogen spelen/zingen in Van god los, Zie ze vliegen, Vroeger en zo, Avro musical kerstgala, Topstars, Musical Awards gala en behaalde ze de halve finale in Op zoek naar Evita

Marleen was te zien in talloze commercials en werkte als stemactrice in o.a. Rugrats in Paris, Rugrats go wild, Wolfblood en Stille nacht.

Marleen is vier keer genomineerd voor een Musical Award. (Hello Dolly, Footloose, 1953 de musical & Love story). In 1998 won ze de publieksprijs in Wenen voor Tanz der Vampire.

Naast haar werk als actrice en zangeres is Marleen regisseuse. Bij diverse verenigingen en groepen heeft ze de regie gedaan van o.a. Shrek de musical, Parade, 8 vrouwen, Musicals gone mad, Zomaar een dag en 3 musketiers.

 

Joke de Kruijf - Liften.jpg

SASKIA: JOKE DE KRUIJF

Joke de Kruijf volgde na haar vooropleiding aan het conservatorium, de show/musical opleiding aan de Academie voor de Kleinkunst en de Nel Roos Academie.

Joke speelde in zowel binnen- als buitenland in diverse grote musicals, waaronder Cats en Les Misérables. In The Phantom of the Opera vertolkte zij in Scheveningen, Hamburg en Wenen de rol van Christine. Ze speelde titelrollen in Willeke de Musical, Carlie en Grace the Musical. Daarnaast speelde ze hoofdrollen in Carmen, Larry, this Funny World, Tango de Valentino, Little Shop of Horrors, Rocky over the Rainbow, Crazy For You, Chess, Chicago, 1953 de Musical, Het Meisje met het Rode Haar, de liedjesprogramma’s Telkens Weer Het DorpNederland Musicalland en Musicals to the Max. Joke was tweemaal soliste in Palazzo en behoorde tien jaar tot de originele cast van Forbidden Musicals. Op 18 januari 2002 maakte Joke haar debuut in New York in The House of Honours - Carnegie Hall, met songs uit Grace the Musical. Zowel in 2002, 2004 en 2006 was Joke één van de solisten in Musicals in Ahoy en in 2012 stond ze als soliste in Musical Classics. Voor Stichting De Zonnebloem toerde Joke in drie verschillende producties door Nederland. Afgelopen seizoen was Joke te zien in Op Hoop van Zegen. Naast haar musicalwerk verricht Joke ook de nasynchronisatie voor onder andere Walt Disney films, waaronder Assepoester, Belle en het Beest, Doornroosje en Mary Poppins. Ook geeft Joke workshops en coacht zij jonge mensen in het theatervak. Regelmatig treedt Joke door het hele land op met diverse koren en orkesten en is zij te boeken met haar eigen solo voorstelling.

In 1995 won Joke de Gouden Notenkraker, de prijs van de Nederlandse Toonkunstenaars Bond. Ook is zij meerdere malen genomineerd voor de John Kraaijkamp Musical Award.

 

MariskavKolck_153.jpg

VERONIQUE: MARISKA VAN KOLCK

Mariska volgde een 10-jarige theateropleiding in Amsterdam aan de Nel Roos Academie.

Ze was onder andere te zien als Roxy Hart in Chicago, Blonde Greet in De Jantjes, Nancy in Oliver!, Conny Stuart in Sonnveld de musical, Marie Dindon in La Cage Aux Folles, Riet Hoogendoorn in Moeder ik wil bij de revue, Dorothy Brock in 42nd Street, Anomoon in De kleine Zeemeermin, Mevrouw Pot in Beauty and the Beast, Zuster Maria Futilia in Nonsens, de huishoudster in de klucht Boeing Boeing, Tante Jans in Ciske de Rat, Oma in Tina de musical, Haar van boven in Wat zien ik, Op hoop van zegen en binnenkort in Haal het doek maar op. Ze was leading lady in de dinnershows van Studio 21 en was te zien in de concertreeks van Musicals in Concert en Musicals in Ahoy. Mariska heeft twee soloprogramma’s met live orkest op haar naam staan: Top of the World, een ode aan de Carpenters en Movie stars, met songs uit films en van filmsterren. Tevens speelde Mariska in de toneelstukken Foute Sarah’s, Happy hour en De Vagina Monologen

Eind 2013 bracht ze het boek De Keukentafel herinneringen uit en het Nederlandstalige album Wat een Geluk. Op televisie presenteerde ze Wie ben ik met Ron Brandsteder en André van Duin, Eerlijk is Eerlijk met Gijs Staverman, Popformule met Martijn Krabbé en Bestemming Nederland. Mariska speelde Mammaloe in de film Pipo en de P.P.Parelridder

Mariska werd vier keer genomineerd voor een Musical Award in de categorie beste vrouwelijke hoofdrol in een grote musical. Ze won de award voor de rol van Tante Jans in Ciske de Rat en voor haar vertolking van Roxy Hart in Chicago.

 
Selectie+Liften-087.jpg

 CREATIVES

Producent:
I&L Entertainment

Idee, Regie & Script:
Leon van Uden

Muziek:
Bas van den Heuvel

 Choreografie:
Ilse van den Heuvel

 Licht/Geluid:
Tim Van Tooren / Lightworx

 Productie:
Tim van Tooren, Leon van Uden

 Boekingen:
Jean-Paul Karting/TripleT Agency

 Fotografie:
Wim Lanser (scenefoto's), Marloes Kemps (Studio), Patrcia Steur (Introfilm)

 Decor:
Vorm & Decor, Rotterdam

Vocal coach:
Marleen van der Loo

Visuals & Audio:
I&L Filmproducties / Lightworx

Rekwisieten:
Heidi van Deudekom

 
Selectie Liften-086.jpg

 

flink gelachen. Drie topactrices flink aan elkaar gewaagd
— Theaterparadijs
geweldig (...) heel goed geschreven. de dames zijn hilarisch
— Pia Douwes
Liften schreeuwt om een vervolg
— musicalnieuws.nl
Erg actueel en herkenbaar (...) een genot om naar te kijken
— musicalvibes
Selectie+Liften-011.jpg

 

BEHIND THE SCENES